9 Aralık 2010 Perşembe

Fenerbahçe Ülker bir Avrupa yıldızı mı?

Fenerbahçe Ülker’in bir Avrupa yıldızı olup olmadığı bu gece belli olacak. 15.000 taraftarı önünde Avrupa şampiyonu Regal Barcelona’yı dize getirmeye çalışacak Fenerbahçe Ülker.

İlk maçta İspanya’da rakibini 69-61 mağlup eden basketbolcularımız aynı başarıyı bugün de yakalayabilir mi? Fizik, teknik ve taktik olarak, takım oyunu olarak evet. Ama kalıcı bir sınıf atlamanın heyecanına yenik düşmezlerse…

Gerçekten bugün kazanan Fenerbahçe iddialı konuşuyorum sadece bu sezon değil, önümüzdeki birkaç sezonun Avrupa büyüklerinden olur.

Takım oyununu çok iyi yerine getiren, savunma da büyüdükçe hücumu da şevkle, zevkle yapan basketbolculardan oluşuyor Fenerbahçe Ülker. Şimdilik Gaspar Vidmar’ın yokluğunu Kaya Peker doldurmuş görünüyor. Aydın Örs’ün koordinatörlüğünde şu ana kadar çok iyi giden Neven Spahija’nın koçluğunda takım olmayı becermiş bir takım havasındalar.

Gaspar Vidmar’ın sakatlığı ve Darjus Lavrinovic’in hala beklenen formunu tutturamamış olması dışında büyük bir sorun yok. Roko Leni Ukic’in istikrarlı oyunu ve formu, Kensey ve Greer’in bu yıl daha iyi adaptasyonları, Oğuz Savaş’ın daha olgunlaşan oyunu ve (nazar değmesin) Ömer Onan, Mirsad Türkcan ve Emir Preldzic’in savunma ve hücumda ki savaşçılıkları işlerin iyi gitmesini sağlayan en önemli etkenlerden.

Bu gece savunma da başarılı bir oyun çıkarırsak ve Regal Barcelona’ya 70 sayının üstünü göstermezsek bu maçı kazanacağız.

Barcelona yine sıkıntılı geliyor. Navarro, Basile ve Mickael’in sakatlıkları, bazı oyuncuların beklenen form düzeyinden uzak olmaları şansımızı artıran faktörlerden. En önemlisi de Ricky Rubio. Öyle kötü bir performans sergiliyor ki bu sezon. Aslında Barcelona’nın bu sene en büyük sıkıntısı hücumda yaşanıyor. Bu İspanya liginde de açıkça görülüyor.

Elbette bunlar sadece kağıt üstündeki veriler. Sonuç olarak müthiş bir kadroya sahip olan, Avrupa şampiyonu olan Barcelona ile oynuyoruz. Bu nedenle bu maçın bizim adımıza tek bir adı var. “Sabır Maçı”. Maç içinde mutlaka sıkıntılı anlar yaşanacak ve burada taraftara büyük iş düşüyor. İnanılmaz bir destek gerekiyor bu anlarda. İşin gerçeği bu sezon Fenerbahçe taraftarı buna pek alışkın değil.

Bu maçı kazanacak bir Fenerbahçe Ülker’in Montepaschi Siena’yı da geçeceği, hatta grubu başka yenilgi almadan ilk sırada tamamlayacağı inancındayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder