21 Aralık 2010 Salı

Tarihe geçen kızlar

Bu onur Türk sporunun. Bu onur Türk voleybolunun. Türk spor tarihinin en önemli başarılarından biri bu şampiyonluk.

Bu voleybolcularımızla gurur duyuyoruz. Kıtaların şampiyonlarının katıldığı dünya kupasına özel izinle alınan Fenerbahçe Acıbadem set vermeden dünya şampiyonu oldu.

İlk maç kadar kolay olmayacağını söylemiştik. Sollys Osasco final oynamanın verdiği moral ve dirençle maça iyi başladı. Başa baş bir mücadele örneği vermeye çalıştı. Bunda da bölüm bölüm başarılı oldu. Ama hep sonunda bu direnci kıran voleybolcularımızdı.

Antrenörümüz Ze Roberto rakibi çok iyi tanıdığı gibi maça da çok hakimdi. Aslında bu takımı yaratan insanlardan biriydi Ze Roberto. Brezilya milli takımından da bir çok oyuncusu vardı.  Sollys Osasco’nun zaaflarını çok iyi kullandı.

Lioubov Chachkova, Eda Erdem, Christiane Fürst gerçekten çok iyi girdiler oyuna. Diğerlerinin de katılmasıyla kupa yine 3-0 olarak geldi. Hepsine candan tebrikler. Türk spor tarihine isimlerini kazıdılar.

Özellikle 3. sette Sollys Osasco’nun can havliyle başladığı bir mücadele vardı. İlk defa seti önde götürme şansı yakaladılar. Fenerbahçe direksiyonu eline alana kadar da bunu sürdürdüler. Yani yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştılar. Onları da kutlamak gerek.

Fenerbahçe Acıbadem, şampiyonlar liginde Rusya’da Dinamo Moskova’ya 3-0 yenilirken en önemli sorunu servis karşılamakta yaşamıştı. Sollys Osasco önünde de bu sıkıntıyı yaşadığı anlarda rakibine bir çok sayı şansı verdi. Ne zaman servisi iyi karşılarsak o zaman oyunda büyüyoruz.

Aslında Fenerbahçe Acıbadem daha gerçek gücünü gösterebilmiş değil. Uyum için biraz daha zamana gereksinimi var. Bir iki ay sonra çok daha iyi, çok daha kusursuz bir takım göreceğimiz kesin. Bu da Avrupa şampiyonluğunun yolunu açacak.

Ne olursa olsun, bu kupa Fenerbahçe Acıbadem’i çok daha öz güvenli, tecrübeli ve inançlı bir hale getirecek.

Basketboldan sonra voleybolda da bu ülke geliyorum diyor. Artık finallere kilitlenmiş, final oynamaya alışmış sporcularımız olacak.

Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe Acıbadem’in en önemli rakiplerinden ikisi Eczacıbaşı Zentiva ve Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom. Bu zaten voleybolumuzun nerelere geldiğini gösteren bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder